Nepal - Langtang trekking via Helambu en de meren van Gosainkund

Nepal - Langtang trekking via Helambu en de meren van Gosainkund


18 dagen met vertrek op 12/03. Stevig!

La Gomera

La Gomera


Het ruige Canarische eiland. Vertrek op 1/02.

Tunesië

Tunesië


Afreis op 9/11 gegarandeerd. Nog 2 extra data beschikbaar!

schrijf je gratis in

schrijf je gratis in


Early Hiker Korting

Early Hiker Korting


Een korting voor vroege boekers!

Pittige wintertrekking om warm van te krijgen

Pittige wintertrekking om warm van te krijgen


MAROKKO - ATLAS WINTERTREKKING

Sneeuwschoenen op de Frans-Italiaanse grens

Sneeuwschoenen op de Frans-Italiaanse grens


Vertrek op 25/12

Rila en Pirin in Bulgarije op sneeuwschoenen

Rila en Pirin in Bulgarije op sneeuwschoenen


Vertrek op 23/02

-

-


Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Voor mij is reizen elke keer weer een unieke kans om te onthaasten, te dromen, te herbronnen. Het open landschap van de bergen, wisselend om elke hoek, leent zich daar helemaal toe. De ruimte om jezelf in vraag te stellen, om jezelf tegen te komen, om jezelf weer te omarmen. In feite een grote luxe, zelfs in zijn meest basic vorm. Reizen in groep betekent samen beleven en ontdekken, maar ook elkaar leren kennen en uitdagen. Ik vind het fantastisch om te zien hoe een nieuwe groep geboren wordt en daar dan zelf mijn steentje aan bij te dragen. Initiatief vanuit de groep ondersteunen waar kan, tijdig interveniëren waar nodig. Met aandacht voor het welzijn van iedereen in de groep, in al zijn diversiteit. Enkele jaren in het buitenland versterkten mijn aanpassingsvermogen, graveerden het belang van openheid en respect diep in mij, en gaven me een inkijk in de immense rijkdom van culturele uitwisseling. Sindsdien ben ik nog meer fan van slow travel, en wandelen is daar zo’n krachtige exponent van.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”